sobota, 2 stycznia 2010

Kluski z makiem


Do klusek z makiem używam masę makową.
Gotuję dowolny makaron - najbardziej lubię świderki - dużo maku zbiera się w makaronie.
Na dno garnka wkładam łyżkę masła, dodaję łyżkę miodu, wsypuję garść rodzynek wymieszanych z żurawiną.
Dodaję masę masę makową, rozgrzewam, dodaję makaron, trzymam chwilę na małym gazie i już :)
Smacznego :)


Kuchnia Świąteczna 2009
Festiwal (s)maku!

8 komentarzy:

  1. aż mi się zachciało takich klusek :))) apetycznie się prezentują , oj apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  2. w tym roku po raz pierwszy jadłam kluski z makiem
    lubię bardzo

    OdpowiedzUsuń
  3. ja jeszcze nigdy takich nie jadłam, ale wyglądają świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy w życiu nie jadłam..
    Chyba muszę to kiedyś nadrobić, bo patrząc na Twoje zdjęcia aż ślinka cieknie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. ja zrobiłam sobie takie danko na ostatni dzień roku. Było ok, ale Twoj przepis jest bardzo zachęcający. Chyba wypróbuję, trochę maku jeszcze mam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Makaron do garnka wrzucamy już ugotowany czy nie?

    OdpowiedzUsuń
  7. Do maku wrzuca się ugotowany makaron.

    OdpowiedzUsuń