Trochę inna wersja zwykłego schabowego. Na 1 kotlet 1 jajko.
Kotlet rozbijamy, przyprawiamy, obtaczamy w mące i ciach do rozbitego jajka. Wrzucamy kotlet na gorący tłuszcz, polewamy resztą jajka i smażymy do zrumienienia z obu stron.
Pyszny kotlet po co ta bułka twarda i nasączona smalcem. Do jajka można dodać troche ziół prowansalskich. Smażyć tylko na prawdziwym smalcu żaden olej!
Oooo podoba mi się bardziej niż ten z bułką tartą! MNIAM! :)))
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie kotlety, bez tartej bułki! mają przyjemny smak, piękny kolor Ci wyszedł, prawdziwie słoneczny :)
OdpowiedzUsuńBEZ MĄKI!!
OdpowiedzUsuńjeśli się nie mylę to jest to tzw. "Lubelak"
OdpowiedzUsuń@up
panierke do schabowego mozesz robic przeciez z samego jajka i bulki tartej, BEZ MĄKI!! :D
Najlepsze jak nie ma bułki tartej w domu!
OdpowiedzUsuńPyszny kotlet po co ta bułka twarda i nasączona smalcem. Do jajka można dodać troche ziół prowansalskich. Smażyć tylko na prawdziwym smalcu żaden olej!
OdpowiedzUsuń