piątek, 29 października 2010

Prażenica z bułką



W ramach akcji Gotujemy po polsku!, której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl proponuję grzanki francuskie po kaszubsku.
Przepis znalazłam na blogu Ireny i Andrzeja:

SKŁADNIKI:  
4 jajka, 
2 czerstwe bułki, 
mleko, 
łyżka cukru, 
masło.

SPOSÓB WYKONANIA: Bułkę pokroić w plastry namoczyć w mleku posypać cukrem smażyć na maśle, jaja rozbełtać wylać na bułki, smażyć nie mieszać.

Smacznego:) 






Gotujemy po polsku! 

rok temu na blogu:



2 komentarze:

  1. Nazwa swojsko zabrzmiała i sie nie pomyliłem;-)
    Pozdrawiam;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wygląda, miałabym chęć skosztować:))

    OdpowiedzUsuń