Do klusek z makiem używam masę makową.
Gotuję dowolny makaron - najbardziej lubię świderki - dużo maku zbiera się w makaronie.
Na dno garnka wkładam łyżkę masła, dodaję łyżkę miodu, wsypuję garść rodzynek wymieszanych z żurawiną.
Dodaję masę masę makową, rozgrzewam, dodaję makaron, trzymam chwilę na małym gazie i już :)
Smacznego :)
Gemini, GPT-4 czy Claude – który model AI wybrać?
-
W dynamicznie rozwijającym się świecie AI, wybór odpowiedniego modelu
językowego staje się coraz trudniejszy. Każdy z wiodących modeli – Gemini,
GPT-4, Cla...
11 miesięcy temu







aż mi się zachciało takich klusek :))) apetycznie się prezentują , oj apetycznie
OdpowiedzUsuńw tym roku po raz pierwszy jadłam kluski z makiem
OdpowiedzUsuńlubię bardzo
ja jeszcze nigdy takich nie jadłam, ale wyglądają świetnie :)
OdpowiedzUsuńPyszności;)
OdpowiedzUsuńNigdy w życiu nie jadłam..
OdpowiedzUsuńChyba muszę to kiedyś nadrobić, bo patrząc na Twoje zdjęcia aż ślinka cieknie:)
ja zrobiłam sobie takie danko na ostatni dzień roku. Było ok, ale Twoj przepis jest bardzo zachęcający. Chyba wypróbuję, trochę maku jeszcze mam:)
OdpowiedzUsuńMakaron do garnka wrzucamy już ugotowany czy nie?
OdpowiedzUsuńDo maku wrzuca się ugotowany makaron.
OdpowiedzUsuń