piątek, 7 sierpnia 2009

Muszle z serem i jagodami



Ugotowałyśmy paczkę muszli.
Część została nadziana wytrawnie.
A część nadziałam słodkim twarożkiem wymieszanym z jagodami ...

Składniki:

ugotowane muszle
300g mielonego twarogu
2 żółtka
cukier waniliowy
pół kubeczka jagód
2 łyżki cukru
pół kubeczka śmietany

Jedno żółtko dodać do twarogu, drugie do śmietany. 1 łyżkę cukru dodać do twarogu, drugą do śmietany. Cukier waniliowy dodać do twarogu. Jagody delikatnie wmieszać do twarogu.
Nadziewać muszle, układać w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem.
Polać śmietaną, zapiec w temperaturze 200 stopni C przez 20 minut.
Smacznego :)



2 komentarze:

  1. hmmm nie wygląda to jak muszle, ale po przepisie stwierdzam że miałaś świetny pomysł, a do tego pysznie brzmiący :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wygląda, bo utonęły w śmietanie ;)

    OdpowiedzUsuń