Do twarogu dodaliśmy śmietanę 12% co została w kubku, pół papryki drobno pokrojonej, przyprawione świeżo startym imbirem i skórką cytryny. Do tego sól i trochę pieprzu, potem trochę curry i papryki słodkiej dla koloru. Proponuję dodać jeszcze trochę ananasa, ożywiłby smak.
Twarogu mielonego ok. 200g,
śmietany ok. 150ml ( trochę za dużo, mogłoby być gęstsze )
1/2 papryki czerwonej w drobną kostkę,
skórka z połowy cytryny ( można trochę mniej ),
łyżeczka świeżo startego imbiru,
curry,
papryka słodka mielona,
sól, pieprz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7gGXhmMXDhKSUcHIICHeLrnS7muVkMIjtqIVe0sO8tlvKmalENg0EnxwVrfFPWJnjT8CshzuQs8hizjUskwyCrhZAIjgY-pxcSBxtcdTLnjwlDsqxWwwpALmWMGjga6eg-67a2wTrajk/s400/090728_rkuchnia_pasta_twarozkowa-1-2+copy.jpg)
Smacznego! :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz