niedziela, 28 czerwca 2009

Surówka grillowa z kwiatów kalafiora

Surówka jest u nas prawie od zawsze...
Pierwszy raz jadłam ja zaproszona na grilla do znajomej - bardzo mnie zdziwiła..
Surówka jest pyszna, zdrowa, świetnie pasuje do peeczonego mięsa i kiełbasek.

Składniki:

1 duży kalafior
3-4 ząbki czosnku
jogurt naturalny
majonez
sól

Kalafior ucieramy na grubej tarce jarzynowej. Dodajemy przeciśnięte ząbki czosnku, sól, jogurt i majonez do smaku.
Najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce.

Smacznego.



5 komentarzy:

  1. Ja też robię taką surówkę z kalafiora,ale dodaję jeszcze starkowaną marchewkę na drobnej tarce.Pycha, nie ma nic lepszego do mięsa z grilla.

    OdpowiedzUsuń
  2. ten kalafior ma byc surowy nie sparzony ?? czy jak

    OdpowiedzUsuń
  3. Kalafior ma być surowy, niesparzony , dokładnie tak :)

    OdpowiedzUsuń
  4. dziekuje :)napewno wyproboje

    OdpowiedzUsuń
  5. super! pycha! nie mogę się doczekać reakcji męża jak z pracy wróci i jej spróbuje :P

    OdpowiedzUsuń