środa, 11 kwietnia 2012

Granat, sałata, polędwiczki.

Sałatka wiosenna :) (na gotowanie-z-nudow także ją znajdziecie :) )




Składniki (na jedną osobę)

  • 2-3 liście sałaty lodowej
  • garść ziaren granatu
  • 1-2 niezbyt duże ziemniaki
  • 1-2 plastry polędwicy
  • garść posiekanych orzechów włoskich
  • rozbełtane jajko
  • sos sałatkowy (ja użyłam takiego z torebki, knorra)


Ziemniaki obrać, pokroić w małą kostkę, ugotować, uważać, żeby nie rozgotować. Polędwicę leciutko rozbić, posolić, popieprzyć, zamoczyć w jajku, obtoczyć w orzechach. Smażyć na oleju lub smalcu. Sałatę porwać na kawałki. Ostudzone ziemniaki posypać na sałatę, na to ziarna granatu. Polać sosem, na tym ułożyć polędwiczki.