Pierwszy raz jadłam tą zupę u mojej teściowej - wcześniej nigdzie takiej nie jadłam.
Zupa jest pyszna, kremowa, rozgrzewająca.
Składniki:
1/2 kg fasoli
4 marchewki
1/2 kg ziemniaków
masło
śmietanka - ja daję 18%
sól, cukier, kwasek cytrynowy
2 łyżki mąki
Fasolę namoczyć przez całą noc. Następnego dnia ugotować fasolę prawie do miękkości, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, gotować 5 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, sól - gotować 15-20 minut.
Śmietankę wymieszać z mąką, dodać do zupy, zagotować, odstawić. Teraz jest najważniejszy moment - dodać trochę kwasku cytrynowego - powoli, i cukier do smaku. Nie gotować !
Zupa jest pyszna, słodko-kwaśna, rozgrzewająca.
Najlepsza następnego dnia.
Smacznego :)
Gemini, GPT-4 czy Claude – który model AI wybrać?
-
W dynamicznie rozwijającym się świecie AI, wybór odpowiedniego modelu
językowego staje się coraz trudniejszy. Każdy z wiodących modeli – Gemini,
GPT-4, Cla...
11 miesięcy temu




tak właśnie wygląda
OdpowiedzUsuńkremowo i rozgrzewająco
i bardzo słonecznie
MMmm ;) Same kolory są rozgrzewające. Bardzo lubię fasolę. Zupa jak znalazł ;)
OdpowiedzUsuń